Ανάπλαση της περιοχής του σιδηροδρομικού σταθμού της Καρδίτσας - Φιλίππου, Χριστίνα
[Σκοπός της διπλωματικής αυτής, όπως αναφέρει και ο περιγραφικός της τίτλος, είναι η ανάπλαση μιας ευρύτερης περιοχής του σιδηροδρομικού σταθμού της Καρδίτσας. Στα πλαίσια της ανάπλασης αυτής επιχειρείται να καταργηθεί το όριο που δημιουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές σε συνδυασμό με την περιφερειακή οδό και προκαλεί την αποκοπή ενός μέρους της πόλης. Προτείνεται έτσι ο τρόπος χάραξης της περιφερειακής οδού στην περιοχή αυτή, ενοποίηση γειτονικών κοινοχρήστων ελεύθερων χώρων με το νέο πάρκο που δημιουργείται, παράγωντας έτσι ένα ενδιαφέρον δίκτυο κινήσεων εκατέρωθεν των γραμμών. Το νέο πάρκο έχει πολιτιστικό- εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς κατά μήκος του τοποθετούνται χρήσεις που του προσδίδουν αυτό τον χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα πνευματικό κέντρο που στεγάζει τη Λέσχη Φωτογραφίας της Καρδίτσας και το Κέντρο Ελεύθερης Έκφρασης και Ψυχαγωγίας, όπου διδάσκεται σχέδιο και ζωγραφική. Επίσης τοποθετείται ένα μικρό συνεδριακό κέντρο, που η πόλη στερείται προς το παρόν. Ο σιδηροδρομικός σταθμός, αν και ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα, δεν πληρεί τις.. γραμμών.]