Δίκτυο φιλοξενίας στο Μεταξουργείο - Τζόκα, Σταματίνα
[Η εργασία μας αφορά στον σχεδιασμό ενός δικτύου φιλοξενίας( σε αντίθεση με αυτό που θα λέγαμε συμβατικά ξενοδοχείο) στο Μεταξουργείο. Λέγοντας δίκτυο εννοούμε ένα σύνολο σημείων στο χώρο που δε λειτουργούν μεμονωμένα αλλά βρίσκονται σε δυναμική σχέση μεταξύ τους. Όταν αυτά τα σημεία βρίσκονται διασπαρμένα σε ένα ήδη υπάρχον δυναμικό δίκτυο ,αυτό της πόλης, λειτουργούν εξίσου ικανοποιητικά με το αν βρισκόντουσαν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο? Αυτός ήταν ο αρχικός μας προβληματισμός και βρήκαμε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με αυτόν γιατί καταρχήν θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε περιπτώσεις που υπάρχει μεν ανάγκη να στεγαστούν ανάγκες που απαιτούν πολλά τ.μ., αλλά σε έναν σφιχτό αστικό ιστό, δεν υπάρχει διαθέσιμος ενιαίος χώρος. Επιπλέον δίνει λύσεις στο σχεδιασμό χώρων προσωρινών αναγκών μιας και ένα δυναμικό ευέλικτο σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα σε νέες ανάγκες από ότι μία παγιωμένη συγκεντρωμένη επίλυση. Με τη διπλωματική αυτή, προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε ένα νέο δίκτυο στην περιοχή του μεταξουργείου, αυτό των αστικών κενών του, προσφέρωντας.. κτλ.]