Κινέζικη αγορά - Νουκάκης, Γιώργος
[Η εργασία αφορά ένα κτίριο που συγκεντρώνει μαγαζιά και λειτουργίες της "Chinnatown",αποτελώντας ένα εμβληματικό κτίριο για την αθηναϊκή κινέζικη κοινότητα. Στην περιοχή του Μεταξουργείου υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση Κινέζικων καταστημάτων. Αποτελεί ένα είδος κέντρου για την εκκολαπτόμενη κινέζικη κοινότητα, σχεδόν μια 'Chinatown". Το κτίριο ορίζει την πλατεία του Μεταξουργείου δημιουργώντας δύο κλειστές «αυλές» και μοιάζει να αποτελεί επέκταση του σχήματος του παλιού εργοστασίου. Λειτουργεί ως ένα υπόστεγο στον ρευστό ισόγειο χώρο του οποίου είναι διασκορπισμένοι οι πάγκοι των μαγαζιών. Το κτίριο αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: 1. Λεπτά μη κατακόρυφα μεταλλικά υποστυλώματα που παραπέμπουν στα καλάμια μπαμπού και αναφέρονται στον πολιτισμό του ξύλου της ανατολικής Ασίας. 2. «Κουκούλια», χώροι οργανικού σχήματος που αιωρούνται στον χώρο, και στεγάζουν λειτουργίες που χρειάζονται περισσότερη απομόνωση και προστασία. Παραπέμπουν στις ελαφριές χάρτινες και πολύχρωμες κατασκευές της κινέζικης παράδοσης. 3. Εξωτερικό περίβλημα από διάτρητα πανέλα κόντρα.. σκιών.]