Σταθμός μετρό Νομισματοκοπείο : τοπία μεταβίβασης : σταθμός νέας τοπιακότητας - Μπαστούνη, Αδριάνη
[Στόχος της πρότασης, είναι η δημιουργία ενός κόμβου δημόσιας αστικής μεταφοράς, που να περιλαμβάνει τον σταθμό μετρό «Νομισματοκοπείο» (επέκταση γραμμής 1 αττικού μετρό), τον σταθμό μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές (8 τοπικά λεωφορεία) και έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης Ι.Χ. (800 θέσεις) και ποδηλάτων, προς εξυπηρέτηση των χρηστών του μετρό (κυρίως εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής Νομισματοκοπείου). Ταυτοχρόνως στόχος της πρότασης, είναι η δημιουργία ενός νέου αστικού και φυσικού τοπίου, που να επιτυγχάνει μια συνέχεια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, υπογείου και υπεργείου και να δημιουργεί φυσικούς χώρους ενταγμένους στην ευρύτερη περιοχή. To oικόπεδο βρίσκεται σε οριοθετημένη θέση (περιβάλλεται από το Εθνικό Νομισματοκοπείο Ελλάδος, την λεωφόρο Μεσογείων και την οδό Ίριδος). Η πρόταση περιλαμβάνει τρεις ζώνες, που αναπτύσσονται σε παραλληλία με τη λεωφόρο Μεσογείων. Η πρώτη ζώνη, αποτελεί ένα φίλτρο, μεταξύ του οικοπέδου και της λεωφόρου Μεσογείων. Πρόκειται για έναν χώρο υποδοχής, που περικλείει χώρους στάσης και κίνησης, ενώ παράλληλα.. πολίτες.]