Συγκρότημα πολιτιστικών δράσεων στην Νέα Μάκρη Αττικής - Κατσίμπουρα, Μαρία
[Αντικείμενο της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι η επανάχρηση ενός παλαιού βιομηχανικού κτιρίου στη Νέα Μάκρη και η ταυτόχρονη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το παλιό εργοστάσιο αποκαταστάθηκε διατηρώντας όσο το δυνατό περισσότερο την αρχική του μορφή αλλά και το βιομηχανικό του χαρακτήρα. Στο εσωτερικό του εργοστασίου δημιουργήθηκαν πολιτιστικοί χώροι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ένα μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, χώροι περιοδικών εκθέσεων, χώροι διοίκησης, αίθουσες πληροφορικής καθώς επίσης και μια βιβλιοθήκη και ένα υπαίθριο αναγνωστήριο. Στο ήδη υπάρχον κτιριακό συγκρότημα προστέθηκε ένα νέο τμήμα στη θέση που βρίσκονταν οι αποθήκες, ώστε να διατηρηθεί και το αρχικό σχήμα Π της κάτοψης. Το νέο αυτό κτίριο περιλαμβάνει ένα θέατρο και ένα αναψυκτήριο. Εξωτερικά δε, δημιουργήθηκε ένας υπαίθριος κινηματογράφος. Όσον αφορά στον υπαίθριο χώρο δημιουργήθηκαν μια κεντρική πλατεία, ημιυπαίθριοι χώροι περιοδικών εκθέσεων και χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας που αποτελούνται από γήπεδα και υπαίθριους παιδότοπους . Απαραίτητη κρίθηκε.. οικοπέδου.]