Δράσεις στην ευφυή πόλη - Αποστολοπούλου, Γεωργία
[Οι ευφυείς πόλεις είναιπόλεις με υψηλή ικανότητα μάθησης και καινοτομίας, η οποία βασίζεται πρώτα από όλα στη γνώση και δημιουργικότητα των κατοίκων της, στα κέντρα μάθησης αλλά και στον ψηφιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν για τη γνώση και την επικοινωνία. Κατανοώντας τις ευφυείς πόλεις ως πολυεπίπεδα συστήματα, συμπεραίνουμε ότι αυτές χαρακτηρίζονται από ψηφιακά δίκτυα και περιβάλλοντα καινοτομίας (τεχνοπόλεις, τεχνολογικά πάρκα, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης κ.α.). Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους είναι η αξιοποίηση της κοινωνικής και πολιτιστικής τους ταυτότητας και η διατήρηση της τοπικότητάς τους. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες, επικοινωνιακές τεχνολογίες, ηλεκτρονικά εργαλεία και υπηρεσίες, το σύστημα καινοτομίας της κάθε πόλης βελτιώνεται, όσον αφορά στη δικτύωση και την αποδοτικότητα. Στόχος μας είναι να μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι καινούριες τεχνολογίες (δίκτυα, συστήματα εντοπισμού, συλλογική χαρτογράφηση) εντάσσονται στον ήδη υπάρχοντα αστικό ιστό και βελτιστοποιούν την υποδομή του,..].