Τουριστικά συγκροτήματα σε παράκτιες μητροπολιτικές περιοχές. Επιπτώσεις στο αστικό περιβάλλον : η περίπτωση του Δήμου Βουλιαγμένης - Γεωργοπούλου, Ανδριανή
[Η παράκτια περιοχή της Μητροπολιτικής Αθήνας αποτελεί μοναδικό χώρο, καθώς μπορεί να συνδυάζει φυσικό περιβάλλον υψηλής ποιότητας και τοπίο σπάνιου κάλλους. Αποτελεί λοιπόν συλλογικό αγαθό που η πολιτεία πρέπει να διαφυλάξει και να αναδείξει προκαλώντας και παρασύροντας μαζί της τους πολίτες και τους φορείς. Ιδιαίτερα η περιοχή της Βουλιαγμένης παρουσιάζει χαμηλή ένταση των χρήσεων, ανθρώπινη κλίμακα και αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον της - Τη θάλασσα και το πράσινο. Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι οι επιπτώσεις που έχουν επιφέρει - στην μικρή σε έκταση περιοχή της Βουλιαγμένης, η οποία απέχει μόλις 19,4 χιλ από το κέντρο της Μητροπολιτικής Αθήνας - τα υψηλών προδιαγραφών και ο μεγάλος αριθμός τουριστικών συγκροτημάτων της περιοχής. Αυτό που μας οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου θέματος είναι το ότι αν και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα είναι αρκετά σε αριθμό αναλογικά με την έκταση της περιοχής, αυτά δεν κατάφεραν υποβαθμίσουν το φυσικό αλλά ούτε και το αστικό περιβάλλον, γεγονός που θα αναμέναμε να είχε συμβεί αν αναλογιστούμε τις επιπτώσεις..].