Η συμμετοχή του χρήστη στην κατοικία - Ιωαννίδου, Ειρήνη - Αιμιλία
[Σκοπός της εργασίας μας είναι η μελέτη και η παρατήρηση της συμμετοχής του χρήστη στον σχεδιασμό της κατοικίας του. Ξεκινώντας, με την αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο ευοδώθηκε η εμφάνιση της έννοιας συμμετοχικός σχεδιασμός, γίνεται μία εκτενής αναφορά στο ρόλο του εκάστοτε χρήστη και αρχιτέκτονα, για την επίτευξη της συμμετοχικής διαδικασίας και της μεταξύ τους σχέσης, στον σχεδιασμό της κατοικίας. Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά σε παραδείγματα ανάπλασης περιοχών κατοικίας όπου εφαρμόστηκε συμμετοχικός σχεδιασμός. Μέσα από μία ανάλυση για την σταδιακή εξέλιξη του όρου «συμμετοχικός σχεδιασμός» από την μαζική στην ιδιωτική κατοικία, παρατίθενται παραδείγματα που επαναδιατυπώνουν τον όρο και τον εντάσσουν στα πλαίσια της σημερινής εποχής και των σημερινών απαιτήσεων. Τέλος, οργανώνουμε μέσα από μία συνολική αποτίμηση των παραδειγμάτων, τα συμπεράσματα.]