Το σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο : μετα-ολυμπιακά διλήμματα - Νικολοπούλου, Αικατερίνη
[Στην εργασία αυτή προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε την περίπτωση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου, ένα χαρακτηριστικό τμήμα των ολυμπιακών έργων που προσγειώθηκε βίαια στην περιοχή του Μαρκόπουλου απέσπασε τις καλύτερες των εντυπώσεων και τώρα ρημάζει από τη φθορά και την απραξία. Ένα σκοπευτήριο που μετά το πέρας των αγώνων έβαλε λουκέτο και παραμένει ανενεργό έως και σήμερα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι συνέβη με την ολυμπιακή μας κληρονομιά. Πιο συγκεκριμένα προσπαθήσαμε να εξετάσουμε τι ακριβώς συνέβη στην περιοχή του Μαρκόπουλου εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων και έργων, να καταγράψουμε τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερόμένων ( κάτοικοι, έμποροι, τοπικοί και υπεύθυνοι φορείς) για το πώς βίωσαν και επηρεάστηκαν από τα καινούρια πεπραγμένα στην περιοχή, κατά πόσον κατάφεραν τα έργα να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας τους και να τους διευκολύνουν καθώς και να αποσπάσουμε ιδέες και οράματα αν υπάρχουν για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ολυμπιακό έργο του σκοπευτηρίου για να βοηθήσει την περιοχή του Μαρκόπουλου και την ευρύτερη περιφέρεια..].