Ελαιώνας : συνέχειες και ασυνέχειες σε ένα μεταβαλλόμενο-μεταβιομηχανικό τοπίο - Γκίτζιας, Άρης
[Ψάχνοντας να παρκάρεις, για να απολαύσεις τη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, οδηγώντας από το κέντρο με προορισμό το γνωστό Village των δυτικών προαστίων, περιμένοντας στην κίνηση της Ιεράς Οδού κάποια πρωινή ώρα της ημέρας, προσπαθώντας να αποδράσεις ένα σαββατοκύριακο από την πόλη ακολουθώντας το ποτάμι ή την Αθηνών-Κορίνθου, πηγαίνοντας στον Πειραιά από την Ομόνοια νιώθεις ότι κάτι αλλάζει στο αστικό τοπίο, ίσως ξέρεις ότι κάπου εκεί κοντά πίσω από τα σκληρά όρια των οδικών αρτηριών κρύβεται κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για τον Ελαιώνα, ή αλλιώς την εννιά χιλιάδων στρεμμάτων βιομηχανική ζώνη της Αθήνας. Η έκταση αυτή εμπεριέχει στα εδάφη της «σπόλια» από την ιστορία του άστεως από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια. Σαν ένα λευκό χαρτί ο «λόγγος» της Αθήνας άφησε να γραφτεί επάνω του, λόγω του τρόπου που αναπτύχθηκε, η οικονομική και κοινωνική πορεία της πόλης στη νεότερη ιστορία της. Ένα collage στο χώρο και το χρόνο, μια μείξη παρελθόντος και μέλλοντος, και μάλιστα ενός μέλλοντος που σήμερα έρχεται στο προσκήνιο περισσότερο από ποτέ. Ο υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης..].