Διασχίζοντας την πόλη_η Αθήνα μέσα από την διαδρομή του ηλεκτρικού - Τσιρώνη, Χριστίνα
[Αυτή η εργασία ξεκινάει με βιωμένες εμπειρίες, που ως ένα βαθμό προσπάθησα να κωδικοποιήσω. Περιλαμβάνει όμως και ορισμένα ερευνητικά βήματα, που με βοήθησαν να καλύψω τα ερωτήματά μου. Στόχος είναι να καταγράψω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς την Αθήνα μέσα από τον ηλεκτρικό. Ποιες είναι οι σχέσεις και οι παράμετροι που καθορίζουν αυτό το γεγονός, και πώς συσχετίζεται με την πόλη. Ποιες είναι οι συνέχειες, οι ασυνέχειες και οι προεκτάσεις που δημιουργεί στον ιστό της και κυρίως πως όλα αυτά επηρεάζουν και γίνονται αντιληπτά στην καθημερινότητα του επιβάτη. Σκοπός είναι να σχηματιστεί μία συλλογική εικόνα της σχέσης τρένου και πόλης . Κάθε στιγμή μέσα στον ηλεκτρικό είναι μοναδική, γιατί είναι μια σχέση χώρου και χρόνου την οποία βιώνει ο επιβάτης μέσα στο τοπίο της πόλης. Η πόλη και το δίκτυο του ηλεκτρικού αποτελούν τον απόλυτο χώρο (Harvey,2005). Το τρένο διασχίζει την πόλη, ο επιβάτης όμως μένει σταθερός μέσα στο βαγόνι και παρατηρεί το μεταβαλλόμενο αστικό τοπίο, σε ένα σχετικό χώρο. Όταν στην παραπάνω σχέση προσθέσουμε τον επιβάτη..]