Follies & pavilions : follies, Park de la Villette, Osaka follies-Serpentine Pavilions - Ζαχαράκη, Νικολία
[Αντικείμενο αυτής της εργασίας είναι η ανάλυση κατασκευών χωρίς συγκεκριμένη χρήση. Επιλέξαμε να αναλύσουμε τρεις περιπτώσεις τις οποίες θεωρήσαμε πιο χαρακτηριστικές και σύγχρονες, τα follies στο πάρκο La Villette, στο Παρίσι, τα follies στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας και τα Serpentine Pavilions στο Λονδίνο. Αρχικά αναζητήθηκε ο ορισμός των εννοιών folly και pavilion στην ιστορία και η εξέλιξή τους ως σήμερα. Οι κατασκευές και στις τρεις αυτές περιπτώσεις είναι οργανωμένες σε σύνολα με συνέχεια χωρική ή χρονική. Αναλύσαμε όλα τα follies και τα pavilions διεξοδικά και στη συνέχεια, εξετάσαμε αν συμβάλλουν και με ποιό τρόπο στη δημόσια ζωή της πόλης ή ενός πάρκου. Μέσα από την ανάλυση, προέκυψαν κάποια συμπεράσματα ως προς το ρόλο των κατασκευών αυτών στην σύγχρονη αρχιτεκτονική και τις επιπτώσεις τους στο δημόσιο χώρο. Κατασκευές όπως τα follies και τα pavilions μπορούν να γίνουν συμπληρωματικά στοιχεία του χώρου, είτε σε σύνολα, είτε στην έξοχη ή στην πόλη. Το συμπέρασμα είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις, αυτό που επιδιώκεται εκτός από τον αρχιτεκτονικό πειραματισμό είναι η κινητικότητα, η συνεύρεση και..].