Ηράκλειο : ίχνη του χρόνου, χορογραφία της ύλης - Μαμουλάκη, Ελένη Μ.
[Σε αυτήν την εργασία θα επιχειρηθεί η ανάλυση της πολεοδομικής πραγματικότητας της πόλης του Ηρακλείου μέσα από την ανάγνωση, διερεύνηση του είναι, δηλαδή της ταυτότητας της πόλης του Ηρακλείου. Η ατυτότητα αυτή θα αναζητηθεί μέσα από την κριτική θεώρηση της ιστορίας του. Η αλληλοεπικάλυψη ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, αποτυπώθηκε στο δομημένο περιβάλλον και στον ελεύθερο χώρο της πόλης και συγκροτεί.. οικειοποιήθηκα.]