Διαμόρφωση αστικού ανάγλυφου : παρέμβαση στην οδό Τοσίτσα - Κυριαζή, Σταυρούλα
[Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία βασίζεται στον προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των κενών δόμησης του αστικού ιστού λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για χώρους εκτόνωσης και πρασίνου στις κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όπου υπάρχει έλλειψη δημόσιου και ιδιωτικού υπαίθριου χώρου. Αντικείμενο της εργασίας αποτελεί η διερεύνηση της μετατροπής της οδού Τοσίτσα από δρόμο φορτωμένο με στάθμευση οχημάτων και υποβαθμισμένο πεζόδρομο, σε αστικό πάρκο καθημερινής χρήσης. Αυτό που προκύπτει είναι μια κύρια πορεία που ενώνει χωρικά συμβάντα κατά μήκος του δρόμου, σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος, που καθορίζονται από τη λειτουργία ή την διαφοροποίηση των υψών των παρακείμενων κτηρίων. Στις θέσεις αυτές κατανέμονται χώροι στάσης και ανάπαυλας, εκτόνωσης, παιχνιδιού, συγκέντρωσης, δρώμενων και πύκνωσης της φύτευσης. Τα παραπάνω περιβάλλουν περιοχές πρασίνου με ήπια πρανή. Ο δρόμος αξιοποιείται επιπλέον ως μέσο διασύνδεσης και ενοποίησης των μεγάλων περιοχών πρασίνου και των γειτνιαζόντων πεζοδρόμων και προβλέπεται αύξηση του ποσοστού πρασίνου.. φύτευση.]