Σχεδιάζοντας στον Ελαιώνα : σταθμός υπεραστικών λεωφορείων και νέες κεντρικότητες - Κίτσος, Βασίλειος
[Ο νέος κεντρικός σταθμός υπεραστικών λεωφορείων (ΚΣΥΛ) αποτελεί ουσιαστικά το ερέθισμα για μια απόπειρα άρθρωσης αστικού χώρου στο κέντρο του Ελαιώνα της Αθήνας. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την καταγραφή και ανάλυση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος και υποδομών στο πεδίο μελέτης, έρχονται να αντιπαραβληθούν με το Διάταγμα του 1995 και τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού. Το παζλ συμπληρώνεται με την παράθεση των ως τώρα επίσημα διατυπωμένων προθέσεων πολιτείας και ιδιωτών. Η καταγραφή των στοιχείων αυτών, αναδεικνύει ένα κενό: Σε μια περιοχή εξαιρετικά προνομιακή, δραστήριοι κατασκευαστικοί ομίλοι διαμορφώνουν, απουσία συγκροτημένου σχεδιασμού, την μεταολυμπιακή πραγματικότητα του Ελαιωνα με όρους real estate. Μετά και τον απαραίτητο προσδιορισμό μετρικών μεγεθών που αφορούν την κίνηση και στάθμευση των λεωφορείων, επιλύεται το κτιριακό συγκρότημα.Ο ΚΣΥΛ αντιμετωπίζεται αφ'ενός ως ένας χώρος-προϊόν της αλληλεπίθεσης - σύμπλεξης των κινήσεων πεζών, ΙΧ, ταξί και λεωφορείων, αφ'ετέρου ως μια αστική υποδομή μεγάλης κλίμακας (υπερ-δομή) που, λόγω.. αυτό.]