Ο Hundertwasser και η σχέση του με την αρχιτεκτονική - Κατσιφή, Εβίτα
[Ο Friedereich Hundertwasser ή Friederich Stowasser (1928 - 2000) γεννήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας κατά την διάρκεια του ΄Β Παγκόσμιου πολέμου και μεταξύ την πολιτιστική κρίση του 19ου και 20ου. Παρόλο τις δύσκολες συνθήκες διαμορφώνει έναν ευαίσθητο και συναισθηματικό χαρακτήρα και αφοσιώνεται στην έκφραση των συναισθημάτων στην ζωγραφική. Αρνείται να σπουδάσει σε κάποια Σχολή Καλών Τεχνών (Βιέννη 1948, Παρίσι 1961) και συνεχίζει αυτοδίδακτος με μόνο του δάσκαλο την φύση και τους προγενέστερους ζωγράφους που θαύμαζε τον Klimt, Schiele, και Kampamm. Ζωγραφίζει για πολλά χρόνια στο Παρίσι και το 1960 όπου γυρίζει στην Βιέννη αφοσιώνεται σε μία νέα τεχνική, στην λιθογραφία, όπου μαγεύετε με τις εναλλαγές χρωμάτων και η ζωγραφικοί του πίνακες γίνονται σπάνιοι. Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την φύση. Όλα τα θέματα του αντλούνται από αυτή. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί έχουν παραχθεί από αυτή, είναι γνήσια και όχι βιομηχανοποιημένα. Αγωνίζεται για το περιβάλλον αλλά και για υβριδικές συνθήκες ζωής. Από νωρίς εναντιώνεται στους αρχιτέκτονες του Bauhaus και τους θεωρεί υπεύθυνους για την καταστροφή της γης και την πλήξη..].