Ένας χώρος για το παιδί : μια θεραπευτική παρέμβαση - Πούλου, Αθηνά
[Το ΚΑΑΠΒ οριοθετείται στην χερσόνησο μεταξύ των δήμων Γλυφάδας-Βούλας και έχει κτιριακές εγκαταστάσεις, που χρονολογούνται από το 1925 περίπου και που χρησίμευαν, αρχικά, για να στεγάσουν παιδικές κατασκηνώσεις. Τα περισσότερα από τα υφιστάμενα κτίρια κτίστηκαν το 1936-37, με σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα του μεσοπολέμου Π. Ν. Τζελέπη, ο οποίος οργάνωσε το χώρο της Βούλας με σκοπό τη δημιουργία μιας πρότυπης παιδούπολης. Σήμερα, εν μέσω διατηρητέων και μη κτιρίων, προτείνονται στρατηγικές σχεδιασμού προς την αποϊδρυματοποίηση του κέντρου. Σήμερα το ΚΑΑΠΒ αποτελεί ένα κλειστό πυρήνα όπου η ζωή των γειτονικών δήμων δε μεταφέρεται στο εσωτερικό του. Η κεντρική ιδέα σε επίπεδο διαμόρφωσης τοπίου συνίσταται στην συνέχιση του υπάρχοντος δρόμου στο εσωτερικό της έκτασης ως βασικού πεζοδρόμου- ραχοκοκαλιάς που συντελεί στη λειτουργική διαφοροποίηση των περιοχών που διαπερνά και στην ανάδειξη επιμέρους «τόπων». Στα πλαίσια αυτά, στο βόρειο κομμάτι της έκτασης αναπτύσσονται οι ιδιωτικές λειτουργίες του συγκροτήματος που αφορούν πρώτιστα τα παιδιά και το προσωπικό.. κοινό.]