Ορεινό καταφύγιο - Πρωίμου, Γεωργία
[Η κάτωθι διπλωματική εργασία, αφορά στη μελέτη κατασκευής ενός ορεινού καταφυγίου στη Ροσκά Ευρυτανίας, κοντά στο φαράγγι Πανταβρέχει. Ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και σπάνιας ποικιλότητας σε χλωρίδα και πανίδα, για το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν. Στόχος της εργασίας είναι η ορθή ένταξη ενός τέτοιου κτιρίου σε ένα τόσο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον. Οι συνθετικές αρχές της λύσης προκύπτουν ύστερα από τη μελέτη παραγόντων όπως η κλίμακα, η αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και τα υλικά της κατασκευής με εκφραστικά μέσα τη μελέτη της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ανάγνωση υψομετρικών γραμμών και χρήση τοπικής πέτρας σε μεγάλο μέρος του κτιρίου. Η βασική πορεία στο εσωτερικό του κτιρίου είναι εμπνευσμένη από τη φυσική ροή του νερού στο φαράγγι και εκφράζεται με τον κεντρικό διάδρομο που ξεχωρίζει και στα δύο επίπεδα του καταφυγίου. Στη λύση διακρίνονται ξεκάθαρα οι λειτουργίες καθώς χωρίζονται στα δυο επίπεδα: στο α' επίπεδο το οποίο είναι κατασκευασμένο από τοπικό λίθο και αποτελεί τη ΄ζώνη νύχτας'(υπνοδωμάτια και βοηθητικοί χώροι) και το.. χώροι).]