Υδροθεραπευτικό κέντρο με ξενώνα στη Σουβάλα Αιγίνης - Πελεκανάκη, Ελένη
[Σκοπός της διπλωματικής μου εργασίας είναι η μελέτη ενός πλήρους υδροθεραπευτηρίου που θα παρέχει πέρα από τις θεραπευτικές του υπηρεσίες ,φιλοξενία αλλά και χώρους αναψυχής ,ψυχικής και σωματικής ανάπαυλας . Η Σουβάλα είναι το δεύτερο λιμάνι της Αίγινας και κατά τους θερινούς μήνες είναι γεμάτη ζωή. Το σημείο στο οποίο έγινε η μελέτη για το υδροθεραπευτικό κέντρο είναι πολύ ενδιαφέρον μιας και βρίσκεται σε έναν κόλπο στον οποίο υπάρχει ένα ανενεργό ρέμα ενώ και η κλίση του εδάφους είναι έντονη. Συνδέεται επίσης με έναν παραλιακό πεζόδρομο με το λιμάνι της Σουβάλας. Για την πορεία της εργασίας λήφθηκαν υπόψη η μορφολογία του εδάφους, η ύπαρξη ενός ρέματος και μίας μαρίνας, η θέση της πηγής,καθώς και οι υφιστάμενες προσβάσεις. Έτσι η πρόταση παρακολουθεί τις υψομετρικές του φυσικού εδάφους και η ίδια γεννιέται μέσα από τρεις καμπύλες που κατά την εξέλιξη της ιδέας θα παίζουν συγκεκριμένο ρόλο στη σύνθεσή της και θα καλύψουν κάποιες από τις λειτουργικές απαιτήσεις του κτιριακού συγκροτήματος. Η πρώτη ενώνει το λιμάνι της Σουβάλας με το οικόπεδο και.. οικόπεδο.]