Κέντρο δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου στο Παλιό Φάληρο - Αλεγκάκης, Εμμανουήλ
[Η διπλωματική εργασία έχει ως θέμα τη μελέτη ενός κέντρου που θα στεγάζει κυρίως δραστηριότητες τις οποίες αναπτύσσει το άτομο στον ελεύθερο χρόνο του, όπως μουσική, χορός, ζωγραφική, μικρογλυπτική και άλλες, αλλά εντός ενός συνόλου έτσι ώστε να ενδυναμώνεται η κοινωνική συναναστροφή και οι σχέσεις των ομάδων που λαμβάνουν μέρος. Σε αυτή την κατεύθυνση τείνει να συνδράμει η ίδια η χωρική δομή του κτιρίου και η ένταξη αυτού στο οικόπεδο πού υπάρχει καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του. Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος γίνεται μια ανάλυση της ευρύτερης περιοχής σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους ενώ σε άμεση συνάρτηση και σχέση αλληλεπίδρασης με το σύνολο της σύνθεσης βρίσκεται η πλατεία στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο που λειτουργεί ως προέκταση του χώρου εκτόνωσης και πρασίνου, δημιουργώντας ένα νοητό κλειστό κυκλικό βρόγχο κίνησης από το ένα μέρος στο άλλο.]