Ιαματικά λουτρά στο Πόρτο Ράφτη Αττικής - Τσίκα, Παρασκευή
[Η διπλωματική εργασία μας είχε ως θέμα τα ιαματικά λουτρά του Πόρτο Ράφτη καθώς και τη μελέτη της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει την πλαζ του Ε.Ο.Τ., τον ιστιοπλοϊκό όμιλο καθώς και τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου. Τα λασπόλουτρα στην περιοχή είναι παραμελημένα από το Δήμο παρά την προσέλευση του κόσμου και δεν έχουν ούτε αποδυτήρια αλλά ούτε χώρους υγιεινής. Η πλαζ του Ε.Ο.Τ. είναι οργανωμένη και διαθέτει χώρους αποδυτηρίων και υγιεινής, καθώς και ένα αναψυκτήριο. Πίσω από τον μώλο βρίσκονται οι ελλιπείς εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού ομίλου και στεγάζονται σε λυόμενα κτίσματα και όσον αφορά τις μηχανοκίνητες βάρκες που βρίσκονται εκεί, έχει δημιουργηθεί αυθαίρετα ένας όμιλος από τους κατοίκους, χωρίς κάποια περιβαλλοντική έγκριση, και δημιουργούν προβλήματα στην καθαριότητα των υδάτων και κατ'επέκταση στην υγεία των λουομένων. Έτσι ,στόχος μας είναι οι περιορισμένες επεμβάσεις στο φυσικό τοπίο χωρίς αλλοιώσεις και μόνο όπου κρίνονται αναγκαίες, με σκοπό πάντα την επαναφορά του στην αρχική του φυσική κατάσταση. Διατηρούμε τις φυσικές.. επίπεδα.]