Δημοτική βιβλιοθήκη στο Χαλάνδρι - Σταθάκη, Ελένη
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι ο σχεδιασμός μιας δημοτικής βιβλιοθήκης ικανής να καλύψει τις διαρκώς εξελισσόμενες απαιτήσεις αυτού του είδους κτιρίων. Η πρόταση τοποθετείται σε ένα οικόπεδο 3.000 τ.μ. δίπλα στην ρεματιά του Χαλανδρίου. Το οικόπεδο ακολουθεί το σύστημα του πρώην πανταχόθεν ελεύθερου με ΣΔ 0.8, Κάλυψη 40 και μέγιστο επιτρεπτό ύψος 11μ., οδηγώντας έτσι στην δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής σύνθεσης που "απλώνεται" στο οικόπεδο. Το κτιριολογικό πρόγραμμα πέραν των λειτουργιών.. επικοινωνίας.]