Κινητή πεζογέφυρα στη Χαλκίδα - Μακροδημήτρη, Μαγδαληνή
[Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας κινητής πεζογέφυρας στην περιοχή της Χαλκίδας, η οποία έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο την σύνδεση των δύο παραλιών της πόλης, την ευβοϊκή και την βοιωτική ακτή. Σήμερα κρίνεται αναγκαία η δημιουργία ενός νέου άξονα κίνησης αποκλειστικά και μονο για πεζούς, καθώς η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη περιοχή και κυρίως κατα μήκος της παλαιάς γέφυρας του Eυρίπου (την μοναδική μέχρι σήμερα σύνδεση των δύο ακτών) είναι πολύ μεγάλη κατά τη διάρκεια όλου του εικοσιτετραώρου. Το νέο αυτό μόρφωμα στην περιοχή της Χαλκίδας, πέρα απο το γεγονός οτι καθιστά ασφαλέστατη την κυκλοφορία των πεζών, είναι σχεδιασμένο ώστε να αναβαθμίζει αισθητικά έναν, κατα κοινή αποδοχή, μη φροντισμένο αρκετά περιβάλλοντα χώρο. Ο μηχανισμός της γέφυρας επιτρέπει σε αυτήν περιστροφή περί κατακόρυφο άξονα και αφήνωντας άνοιγμα περίπου 1.5 φοράς μεγαλύτερου πλάτους σε σχέση με την 'παλιά γέφυρα' για την κυκλοφορία σκαφών και πλοιαρίων, καθιστά πολυ ευκολότερη την θαλάσσια κυκλοφορία. Ο μηχανισμός της.. κατοικιών.]