Εντάσσοντας την παραλιακή ζώνη της Κυπαρισσίας στην φυσιογνωμία της πόλης - Δημητριάδης, Κωνσταντίνος
[Η Κυπαρισσία, παραλιακή πόλη της δυτικής Πελοποννήσου, επεκτάθηκε στη σημερινή της μορφή από την οχυρωμένη κωμόπολη στην κορυφή του βραχώδους λόφου προς στην πεδιάδα. Παρόλ' αυτά δεν έχει χαρακτήρα παραθαλάσσιας πόλης. Η αδιαμόρφωτη περιοχή που υπάρχει ανάμεσα στην πόλη και την παραλία, μαζί με τα πρόσφατα λιμενικά έργα, εμποδίζουν τη διέξοδο της προς τη θάλασσα. Στόχος της εργασίας είναι η διαμόρφωση ενός παραθαλάσσιου μετώπου τέτοιου που να απαλύνει την παρεμβατικότητα των επιχωματώσεων, να προσκαλεί την οικειοποίησή του από τους κατοίκους και, μέσω αυτού, την επαφή με το νερό, να συνεισφέρει στην μελλοντική ανάπτυξη της πόλης και να θεμελιώσει έναν αρχιτεκτονικό δεσμό με τον ιστορικό οικισμό. Άξονα της στρατηγικής μας αποτέλεσε η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής αυτής. Έτσι ο σχεδιασμός της που βασίζεται στην ανάγνωση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος περιλαμβάνει χρήσεις σημαντικές για την πόλη. Τα συνθετικά μας εργαλεία αναπτύχθηκαν στη βάση της μορφολογίας του εδάφους, καθώς επίσης και στην αρχιτεκτονική και οικοδομική.. φυσιογνωμία της.]