Δημαρχιακό μέγαρο στο Καρπενήσι - Παπαϊωάννου, Μαρία
[Ο χώρος που προορίζεται για την ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Καρπενήσι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην πλατεία και στο σημερινό Δημαρχείο και είναι ένας χώρος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Βρίσκεται μέσα στην κοίτη του χειμάρρου Καρπενησιώτη (που τα νερά του παροχετεύονται υπογείως ) και εκεί υπήρχε το κτίριο του ΚΤΕΛ το οποίο καταστράφηκε από κατολίσθηση που έγινε στα μαλακά εδάφη που αποτελούν τα μισγάγγεια του χειμάρρου. Η κεντρική ιδέα της πρότασης στηρίζεται στα εξής στοιχεία: 1. Σε έναν μεγάλο τοίχο αντιστήριξης που ξεκινάει πολύ ψηλότερα από το σημείο που βρίσκεται το οικόπεδο και με ύψος που στο σημείο εκείνο φτάνει τα 14 μέτρα, ακολουθεί όλη την κοίτη του χειμάρρου και καταλήγει σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου το ύψος του φτάνει τα 0.20 μέτρα, όπου και απαλά «σβήνει». 2. Σε ένα γραμμικό κτίριο-όριο που αποτελεί το όριο μεταξύ της πόλης και του εσωτερικού στεγασμένου χώρου μεταξύ του κτιρίου και της αντιστήριξης. Το κτίριο αυτό αποτελεί το κυρίως του Δημαρχείο στο οποίο συγκενρώνονται όλες οι λειτουργίες του, όπως και δύο υπόγειοι.. πόλης.]