Δίκτυο υπαίθριων χώρων και κίνησης πεζών-ποδηλάτων στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Καρδίτσας - Βαρελά, Σταυρούλα - Ευαγγελία
[Οι συνοικίες περιμετρικά του κέντρου της Καρδίτσας χαρακτηρίζονται ως περιοχές με κύρια χρήση την κατοικία. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ωστόσο, είναι η έλλειψη ζωής και η αδιαφορία των κατοίκων να «αγκαλιάσουν» τη γειτονιά τους, ώστε να γίνει αυτή τμήμα του «σκηνικού» των καθημερινών τους δραστηριοτήτων. Η συγκέντρωση των εμπορικών δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης, η τάση αύξησης της χρήσης του αυτοκινήτου, ακόμα και για κοντινές αποστάσεις, και επιπλέον η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση αυτή. Καλούμαστε, λοιπόν, να εντοπίσουμε, να διατυπώσουμε και να αναλύσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων μιας τέτοιας περιοχής, της Αγίας Παρασκευής, και επακόλουθα να μορφώσουμε κατάλληλη πρόταση ανάπλασης και κυκλοφοριακής εξυγίανσης σε αυτή. Με βάση τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν και τις επιτόπιες παρατηρήσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή προτείνεται για τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής δίκτυο ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων και κίνησης πεζών και ποδηλάτων.. κυκλοφορίας.]