Χώρος μνήμης και πολιτισμού για την Εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων - Πορίκη, Βασιλική - Γιαννούλα
[Στις αρχές του 19ου αι. τα Ιωάννινα αποτέλεσαν μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές πόλεις των Βαλκανίων συγκεντρώνοντας διάφορες εθνότητες, μία από τις οποίες ήταν και οι Εβραίοι, γεγονός που προσέδοσε στην πόλη πολιτισμικό χαρακτήρα. Σήμερα ο χαρακτήρας αυτός έχει χαθεί και στην προσπάθεια αναβίωσης του χαμένου αυτού πλούτου προτείνουμε τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού με μουσειακό χαρακτήρα ο οποίος θα αναφέρεται στην ιστορία των Ιωαννίνων και θα στεγάζει μνήμες της εβραϊκής κοινότητας. Οι ενότητες που εντάσσονται στο κτήριο είναι: του χθές, του σήμερα και του πολιτισμού και εκφράζονται αντίστοιχα με τη μόνιμη έκθεση, τις περιοδικές και τους χώρους πολιτιστικού περιεχομένου.]