Αρχιτεκτονική κίνηση ταξίδι - Λάζου, Ιουλία
[Αφαιρετικά η έννοια του ταξιδιού περιλαμβάνει τη μετακίνηση στο χώρο και στο χρόνο. Στα βασικά του χαρακτηριστικά το ταξίδι δεν αλλάζει, αλλά τα στάδια από τα οποία αποτελείται παίρνουν διαφορετική σημασία στο πέρασμα του χρόνου ορίζοντας το εκ νέου. Διάφορες παράμετροι διαφοροποιούν τα ταξίδια μεταξύ τους. Ανάμεσα σε αυτές καθοριστικό ρόλο παίζει η κίνηση που διαγράφουν οι ταξιδιώτες καθ' όλη τη διάρκεια της περιπλάνησης τους. Η αρχιτεκτονική με τη σειρά της παίζει μεγάλο ρόλο καθώς αποτελεί το κτισμένο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται ο ταξιδιώτης, αλλά ταυτόχρονα περικλείει στο εσωτερικό της το στοιχείο της κίνησης. Το ταξίδι είναι συνώνυμο του υποκειμενικού και οι πορείες που ακολουθούνται στις δυο πόλεις, την Αβάνα και τη Νέα Υόρκη, αποτελούν τις δικές μας εκδοχές κινήσεων σε αυτές. Σκοπός μας είναι να περιγράψουμε και να αναλύσουμε το ταξίδι μας με όρους κίνησης και στη συνέχεια η κίνηση αυτή να μεταγραφεί σε έναν υποθετικό χώρο. Θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τη λογική με την οποία κινήθηκαν χαρακτηριστικοί ταξιδιώτες..].