Αστικός σχεδιασμός : συγκροτήματα κατοικιών με πολιτιστικούς χώρους στα Μυκονιάτικα Αγίων Αναργύρων - Μελισσάρης, Νικόλαος
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας αποτέλεσε ο αστικός σχεδιασμός με έμφαση στο οικοδομικό τετράγωνο και στην κατοικία γενικότερα. Στην περιοχή που επιλέχτηκε (Μυκονιάτικα Αγ. Αναργύρων) χωροθετήθηκαν νέα οικοδομικά τετράγωνα συμπληρώνοντας τον αστικό ιστό καθώς και ένα πάρκο με πολιτιστικούς χώρους. Βασική μας επιδίωξη στα συγκροτήματα των κατοικιών που μελετήθηκαν ήταν η μελέτη και η αξιοποίηση των υπαίθριων-ακάλυπτων χώρων των οικοδομικών τετραγώνων, η ενοποίησή τους, καθώς και η δημιουργία ενός δικτύου σύνδεσης μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να αναπροσδιορίσουμε την έννοια και το χαρακτήρα του ακάλυπτου χώρου, μελετώντας ένα δίκτυο κίνησης για τους πεζούς δια μέσου των υπαίθριων χώρων των οικοδομικών τετραγώνων, η οποία να καταλήγει στο πολιτιστικό πάρκο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι το ότι αποτελεί ένα οργανικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί τόσο εσωτερικά στο οικοδομικό τετράγωνο, όσο και συνολικά ανάμεσα στα απέναντι οικοδομικά τετράγωνα. Δηλαδή, οι όγκοι των κτιρίων οργανώνονται δημιουργώντας.. δημοσιότητά τους.]