China town - Βεντουράκης, Ανδρέας
[Η Κίνα αλλάζει. Αλλάζει, και μάλιστα με καταιγιστικούς ρυθμούς. Το 2001 ο Κινέζος υπουργός Δημοσίων Έργων Doje Cering ανακοινώνει τη πρόθεση της Κίνας να αστικοποιήσει μέσα σε 20 χρόνια 400 εκατομμύρια αγρότες ή αλλιώς το μέγεθος μίας Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι απλώς ποσοτικό. Μέσα από την αστικοποίηση της, η Κίνα αποσκοπεί όχι μόνο στην αναδιάρθρωση του αστικού χώρου, αλλά στην αναδιάρθρωση ολόκληρης της κοινωνίας της. Η Κίνα ζεί το δικό της Κινέζικο Όνειρο και οι νέες πόλεις της δείχνοντας τον δρόμο καλούνται να το εκπληρώσουν. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες: το παλιό με τον νέο, το μεγάλο με το μικρό, το κλειστό με το ανοιχτό, το ολόκληρο με το τίποτα, το άτομο με το σύνολο, όλα δημιουργούν ένα εκρηκτικό σύνολο που προσπαθεί να βρεί τη ταυτότητα του στο νέο αστικό τοπίο. Η China Town πέθανε, ζήτω η νέα China Town!].