Ένα ακόμη παράδειγμα του ιστορικού αντισεισμικού συστήματος της Λευκάδας - Κονιδάρη, Μαρίνα
[Η παρούσα ερευνητική μελέτη ασχολείται με το παραδοσιακό αντισεισμικό σύστημα της Λευκάδας. Στόχος της η παρατήρηση και καταννόηση αυτού μέσα από την αποτύπωση και προσθήκη στην υπάρχουσα βιβλιογραφία ενός ακόμη χαρακτηριστικού παραδείγματος του ιστορικού κατασκευαστικού συστήματος, της οικίας Σέρβου. Το σώμα της εργασίας αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη γίνεται σύντομη αναφορά στη Λευκάδα σαν τόπος. Ακολουθεί η κατασκευαστική ανάλυση του τοπικού αντισεισμικού συστήματος μέσα από την παρουσίαση της πλήρους αποτύπωσης του λευκαδίτικου αρχοντικού, ενώ τέλος στην τρίτη ενότητα προσεγγίζεται η προέλευση της τεχνικής αυτής δόμησης, με παρουσίαση κατ' αντιπαράθεση αντίστοιχου παραδείγματος από την Κεφαλλονιά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή γίνεται δεκτή σήμερα από τους κατοίκους. Θα πρέπει να επισημανθεί, στο σημείο αυτό, ότι ως υπόβαθρο χρησιμοποιήθηκαν προηγούμενες μελέτες του ΕΜΠ, κυριότερη από τις οποίες η «Τοπική ιστορική αντισεισμική δόμηση: To παράδειγμα της Λευκάδας», του κ. Π. Τουλιάτου και της κ. Δ. Γαντέ..].