Διαμόρφωση ελεύθερου χώρου στο γυψάδικο στη Δραπετσώνα - Λούπης, Άγγελος
[Η διπλωματική είναι μια έρευνα στη σχέση του ανθρώπου με το χώρο με εφαρμογή στο δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο του Γυψάδικου στη Δραπετσώνα. Με βάση αυτό γίνεται η ανάλυση της περιοχής τόσο από το γενικό-πολεοδομικό επίπεδο μέχρι και το επίπεδο ανάλυσης κτηρίου και παράλληλα ανάλυση μεμονωμένων στοιχείων. Τελικά παίρνοντας υπ΄οψην ότι ο ρόλος του αρχιτέκτονα είναι να στεγάσει τις ανάγκες του ανθρώπου προτείνεται διαμόρφωση πεζόδρομου για την ενοποίηση ελεύθερων χώρων της ευρύτερης περιοχής και διαμόρφωση μεμονωμένα στο οικόπεδο σχεδιασμός δικτύου πλατειών αλσών και βιβλιοθήκης, αναγνωστηρίων, αναψυκτηρίου, βάση και της ανάγκης της περιοχής. Τέλος, χωροθετηση και σχεδιασμός των κτισμένων όγκων για τη λειτουργια τους ως τετοια.]