Κατάλυμμα και οικισμός έκτακτης ανάγκης - Κουτσού, Κυριακή
[Με έναυσμα τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη στέγαση των προσφύγων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με στόχο το χαμηλό κόστος, την εύκολη συναρμολόγηση και ταυτόχρονα με γνώμονες την οικολογία και την κατανόηση των τοπικών συνθηκών σχεδιάσαμε ένα κατάλυμα_ έκτακτης ανάγκης_ μεταβατικού σταδίου_ που μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες για διάστημα μέχρι και 6 μηνών. Παίρνοντας ως παράδειγμα την πόλη της Λάρνακας, στη Κύπρο, μια τυπική πόλη της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, οργανώνουμε ένα σχέδιο με οικισμούς έκτακτης ανάγκης στο λιμάνι της Λάρνακας και μεταβατικού σταδίου στο δημοτικό πάρκο της πόλης. Τεμαχίζοντας το container προέκυψε ο πυρήνας ο οποίος αναπτύσσετε και δημιουργεί το κατάλυμα..]