Ταξιδεύοντας με τον Ίταλο Καλβίνο - Τζάννες, Μαρίνα
[Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην ανάλυση καθώς επίσης και στην συνθετική επίλυση του θέματος αποτελείται από την δημιουργία διαδοχικών επιπέδων ανάγνωσης που επικαλύπτουν το ένα το άλλο σαν διάφανες στρώσεις . Η απόφαση να συμπεριληφθεί ένα υπόγειο γκαράζ μεγάλης χωρητικότητας στο οικόπεδο πυροδότησε μια προβληματική σχετιζόμενη με τον τόπο και τον μη τόπο. Παράλληλα, από τις πρώτες αναγνώσεις της πλατείας Καρύλλου, παρατηρήθηκε η ξεκάθαρη μεσολάβησή της για την μετάβαση από έναν αστικό χώρο (πλατεία Νέας Σμύρνης) σε έναν φυσικό (Άλσος Νέας Σμύρνης). Οδηγηθήκαμε συνεπώς στην επιλογή δύο ζευγών επιπέδων ανάγνωσης του χώρου: 1. Μη τόπος -Τόπος 2. Πόλη - Φύση Σύμφωνα με τον Michel de Certeau κάθε αφήγηση ενός χώρου αποτελεί την περιγραφή ενός ταξιδιού που διαπερνά και οργανώνει τον χώρο. Επιλέχθηκε συνεπώς η αφήγηση να αφορά σε ένα ταξίδι μέσα από τις σελίδες των αόρατων πόλεων του Καλβίνο εφόσον στο έργο του συμπυκνώνονται βασικά στοιχεία και κρυμμένες πτυχές των σύγχρονων πόλεων. Συνεπώς καταλήξαμε στην σύνθεση χώρων οι οποίοι καλούν τον περιπατητή να ταξιδέψει.. Καλβίνο.]