Το Άργος - Πισσαρίδης, Μιχαήλ
[Ξεκινώντας από τη μελέτη ενός αρχαιολογικού μουσείου στο Άργος, ώστε να "στεγαστεί" ο μεγάλος αριθμός αρχαιολογικών ευρημάτων της πόλης αυτής -πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης - καταλήξαμε στο γεγονός ότι η πόλη έχει τέτοιο ιστορικό υπόβαθρο που θα χρειαζόταν ένας μεγάλος κτιριακός όγκος για να το καλύψει. Αντ' αυτού αντιμετωπίστηκε ολόκληρη σαν μουσείο όπου κάποιος μπορεί να περιηγηθεί. Κύριος άξονας, λοιπόν, είναι η ουσιαστική ανάγνωση των διαφόρων ιστορικών φάσεων που πέρασε η πόλη και που οι περισσότερες αποτυπώνονται άναρχα μέσα στον αστικό ιστό - υπόγεια (ανασκαφές), επίγεια (τύποι πολεοδομικών ιστών) και υπέργεια (κτίρια) μνημεία - με σκοπό την επαναπόδοση του ιστορικού αυτού κειμηλίου σε κατοίκους και επισκέπτες. Κατά συνέπεια χαράσσονται τρεις πορείες με βάση τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής και δημιουργούνται μικρές αναστρέψιμες κατασκευές με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης. Τα παραπάνω, στηρίζονται στη λογική της στιγμιαίας ύπαρξής μας μέσα στο χρόνο και επομένως της περιορισμένης.. κτιρίου.]