Από το ανενεργό κέλυφος στο μεταβαλλόμενο κτίριο-διάγραμμα - Αντωνοπούλου, Ελένη
[Στη διπλωματική αυτή σχεδιάστηκε ένα κτίριο για την ομαδική εργασία και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της. Ομάδες καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και άλλων ερευνητών, έρχονται περιοδικά, εργάζονται και μετά παρουσιάζουν σε κοινό τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Το κτίριο περιλαμβάνει χώρους μεταβαλλόμενους, που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των συνεχώς διαφορετικών χρηστών. Ένα τέτοιο κτίριο θα μπορούσε να υπάρχει σε πολλούς τόπους. Εδώ μελετάται η περίπτωση της Ελευσίνας, μιας πόλης με αυξημένη πολυπλοκότητα και έντονο ιστορικό παρελθόν, που σήμερα βρίσκεται σε μετάβαση, επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητά της. Επιλέγεται η επανάχρηση και ο μετασχηματισμός ενός ανενεργού βιομηχανικού κελύφους, όχι η κατασκευή ενός εξολοκλήρου νέου κτιρίου.]