Πρόταση για μετεγκατάσταση των τσιγγάνων του Μεσολογγίου - Μακεδονοπούλου, Χαρίκλεια
[Κεντρικό πυρήνα αυτής της εργασίας αποτελεί ο προβληματισμός πάνω στο έντονο στεγαστικό πρόβλημα της κοινότητας των Τσιγγάνων του Μεσολογγίου. Οι Τσιγγάνοι του Μεσολογγίου έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο λόγω της μουσικής παράδοσης και της συμμετοχής τους σε σημαντικά πανηγύρια της περιοχής. Στο Μεσολόγγι υπάρχουν δύο οικισμοί όπου ζουν οι Τσιγγάνοι σήμερα: ο παλιότερος, μόνιμος (Ταμπακαριά) και ο νέος, παράνομος (με λυόμενα). Στόχος της εργασίας είναι η πρόταση για μετεγκατάσταση των κατοίκων των λυομένων και γενικότερα όσων νοικοκυριών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης. Έπειτα από ανάλυση της πόλης και των δύο οικισμών, προτείνεται η εν λόγω μετεγκατάσταση να γίνει ακολουθώντας, αλλά βελτιώνοντας, την πολιτική δανείων που έχει ήδη εφαρμοσθεί στο παρελθόν. Επίσης, προτείνονται συγκεκριμένες περιοχές της πόλης ως πιο κατάλληλες. Η ανάγκη για οικονομία και ευελιξία στην κατασκευή, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό των πολυμελών-διευρυμένων οικογενειών της κοινότητας, μας οδήγησε στο σχεδιασμό ενός συστήματος που επιτρέπει τη μεταβολή.. περιοχών.]