Το μικρό - Παπαθανασίου, Ευτυχία
[Το ''μικρό'' τεύχος ξεκινά με αναφορές στις πρώτες και κυριότερες εμφανίσεις του μικρού στη ζωή μας.Τη δεκαετία του 1960 παρατηρήθηκε έντονη τάση σμίκρυνσης στη μόδα, με το αυτοκίνητο μίνι και τη μίνι φούστα: έκφραση προσωπικής ελευθερίας, αντίδραση στα μηνύματα ισχύος και δύναμης που συνοδεύουν το μεγάλο, το μικρό γινόταν τρόπος ζωής. Το 1952 ανακαλύφθηκε το τρανζίστορ, του οποίου το μικρό μέγεθος και ελάχιστο βάρος επέτρεψαν την εξέλιξη ελαχιστοποιημένων ηλεκτρονικών συσκευών. Σήμερα, στον τομέα της τεχνολογίας, η σμίκρυνση αποτελεί την ηγεμονεύουσα τάση. Έχουμε οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια, από το σταθερό υπολογιστή, στο lap top, το palm top και τα windows κινητά. Η σύγχρονη πάθηση της γκατζετομάνιας προσδιορίζει ακριβώς αυτό το θαυμαστό επίτευγμα που χρεώνεται στην [νανο]επιστήμη: ενώ αυξάνονται οι δυνατότητες και βελτιστοποιούνται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τεχνολογικών συσκευών αντίστροφα το μέγεθός τους ολοένα σμικρύνεται. Αυτή η τάση, δημιουργεί σχετική αυτονομία στο άτομο και δίνει μεγαλύτερη σημασία στον ιδιωτικό του χώρο,..].