Ο ήχος ως εργαλείο αρχιτεκτονικής δημιουργίας - Σκουρογιάννης, Ορφέας
[Η εργασία μελετά στρατηγικές μελέτης και ανάλυσης μουσικών συνθέσεων και ήχου οι οποίες στοχεύουν στην παραγωγή αρχιτεκτονικών αντικειμένων. Θα γίνει προσπάθεια διερεύνησης της σχέσης του ήχου και του χώρου, όπως παρουσιάζονται σε οικοδομήματα, ή χωρικές μεταμορφώσεις και ιδιαίτερα θα εστιάσουμε σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις του 20ου αιώνα και στον τρόπο που η μουσική μεταφράζεται στο χώρο ή μεταλλάσσει το χώρο σε μια πολυσήμαντη εμπειρία. Ο ήχος αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά στοιχεία του δομημένου χώρου. Η ακουστική ως επιστημονική μέθοδος χρησιμοποιεί σήμερα μερικά από τα πιο σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα προκείμενου να εξομοιώσει την ακουστική αιθουσών για συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις. Στους οικοδομικούς κανονισμούς είναι ενταγμένες πλέον οι προδιαγραφές εκείνες των υλικών, οι οποίες να εξασφαλίζουν ένα άνετο ακουστικά περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες μιας κατοικίας ή για τους χρήστες ενός δημόσιου κτιρίου. Οι πολυάριθμες μελέτες στον τομέα της ακουστικής προσπαθούν να μελετήσουν τις ιδιότητες και τις συνθήκες του χώρου και να αξιοποιήσουν..].