Hotel design : αγοράζοντας την χωρική εμπειρία του ξενοδοχείου - Πίστη, Ειρήνη
[ Η παρούσα διάλεξη αφορά σε μια ανάλυση και κριτική απέναντι στο design των σύγχρονων αστικών Α' κατηγορίας. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται όλες οι κατηγορίες των ξενοδοχείων που αποδίδουν χωρικά την πολυτέλεια χρησιμοποιώντας το σύγχρονο design, δηλ. τα ξενοδοχεία boutique, design, art & design ( τέχνης και design), fashion (μόδας), fictional (φαντασίας) και grand. Στο κεφάλαιο αυτό εξετάζονται οι διαφορές και οι επικαλύψεις των παραπάνω κατηγοριών. (βλ. σχετικό πίνακα σελ. 26). Στο δεύτερο κεφάλαιο εντοπίζονται τα κριτικά σημεία στα οποία αξίζει κανείς να σταθεί, αξιολογώντας τον αρχιτεκτονικό χώρο που δημιουργούν τα design ξενοδοχεία. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στην αρχιτεκτονική του κτιριακού κελύφους και του εσωτερικού χώρου, η δημιουργία ενός εφήμερου, συνεχώς ανανεώσιμου εσωτερικού design που προβάλλει κάθε φορά μία νέα χωρική εμπειρία και τέλος η περιθωριοποίηση των τοπικών πολιτιστικών χαρακτηριστικών μπροστά σε μιά παγκοσμιοποιητική αισθητική τάση αποτελούν τα εν λόγω κριτικά ζητήματα..].