Προοπτικές ανάπτυξης του δημοτικού διαμερίσματος Φιλιατρών - Πούλος, Γεώργιος
[Ο Δ.Δ. Φιλιατρών βρίσκεται στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο στα παράλια του Ιονίου Πελάγους. Ανήκει στο Ν. Μεσσηνίας και στην Επαρχία Τριφυλίας. Απέχει 80 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και 80 χλμ από την πόλη του Πύργου, πρωτεύουσα του Ν. Ηλείας. Περιλαμβάνει περιοχές παραθαλάσσιες, πεδινές, ημιορεινές και ορεινές. Οικιστικά περιλαμβάνει την πόλη των Φιλιατρών, τέσσερις παραθαλάσσιους οικισμούς ( Αγρίλης, Στόμιο, Λιμενάρι, Αγ. Κυριακή ), τρεις πεδινούς ( Εξοχικό ή Κατσίμπαλι, Χαλαζόνι, Πλάτη ή Καναλουπού ), έναν ημιορεινό (Χριστιάνοι) και έναν ορεινό ( Μάλη). Στο Δ.Δ. Φιλιατρών εκβάλουν τέσσερις χείμαρροι, τα Διπόταμα ή Μπούκα που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ του Δ.Δ. Φιλιατρών και του Δ.Δ. Κυπαρισσίας, του Στομίου, της Αγ. Κυριακής και του Λαγκουβάρδου που αποτελεί το φυσικό σύνορο με το Δ.Δ. Γαργαλιάνων. Με την παρούσα μελέτη επιχειρείται να ερευνηθούν οι οικισμοί και η πόλη των Φιλιατρών Ν. Μεσσηνίας με στόχο την διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης αυτών. Αρχικά γίνεται καταγραφή και ταξινόμηση των οικισμών και αξιολόγηση τους καθώς και της πόλης, ως προς την ένταξη τους,.].