Προσβασιμότητα εμποδιζόμενων ατόμων σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος - Γεωργακά, Μαριέττα
[Στις σύγχρονες κοινωνίες, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα στην αυτόνομη διαβίωση και διακίνηση, εξαιτίας του παρωχημένου ή λανθασμένου σχεδιασμού των κοινωφελών χώρων. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται η ομάδα των εμποδιζόμενων ατόμων. Έχει παρατηρηθεί ότι ιδιαίτερα σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής παρέχεται αισθητά μικρότερη μέριμνα για την εξασφάλιση της πρόσβασης στο σύνολο του πληθυσμού. Ωστόσο, η επαφή των εμποδιζόμενων ατόμων με τους χώρους αυτούς είναι καθοριστικής σημασίας, δεδομένου ότι αποτελούν σημαντικούς φορείς κοινωνικοποίησης, ενώ παράλληλα προωθείται η ανάπτυξη του πολιτισμικού επιπέδου της κάθε κοινωνίας. Στην παρούσα εργασία, λοιπόν, διεξάγεται μια έρευνα σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης στους χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Στα πλαίσια της μελέτης αυτής εντάχθηκε και μια συγκριτική παρουσίαση κάποιων χαρακτηριστικών παραδειγμάτων. Από τη μελέτη αυτή διαπιστώθηκε ότι καθοριστικό βήμα για την άρση της ανισότητας στο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου,..].