Πεδίο 9 : ένας περίπατος στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Μεγαλόπολης - Μαρκολέφας, Ηλίας
[Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αν και ξεκίνησε ως μια απλή προσπάθεια να σχεδιαστεί το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Μεγαλόπολης, στην πορεία έγινε κάτι πιο σύνθετο. Η μελέτη τόσο του αρχαιολογικού χώρου της πόλης (και ιδιαίτερα του αρχαίου θεάτρου της) όσο και του βιομηχανικού χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της έννοιας του μουσείου οδήγησαν στην ακόλουθη λύση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδρομή 1300 μέτρων περίπου που ξεκινά από το βόρειο τμήμα της πόλης της Μεγαλόπολης και καταλήγει στο αρχαίο θέατρο της πόλης. Κατά μήκος όλης της διαδρομής αυτής υπάρχουν 9 χώροι οι οποίοι επιμερίζονται με τη σειρά τους σε 3 ενότητες: η πρώτη φέρει εκθέματα του ιδιωτικού βίου, η δεύτερη του δημόσιου βίου και η Τρίτη εκθέματα που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο. Η επιλογή του αριθμού των χώρων δεν είναι τυχαία, αλλά προέκυψε από το πλήθος των αρχαίων φυλών που ενώθηκαν για να δημιουργήσουν την αρχαία πόλη. Αυτό αποτυπώθηκε χωρικά σε αντίστοιχα διαζώματα στο αρχαίο θέατρο. Οι κατασκευές είναι τοποθετημένες στο τοπίο.. παρόντος.]