Κατοικία για την 3η ηλικία στη Ραφήνα - Μαρίνη, Ευγενία
[Η συνθετική λύση εμπνέεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου. Αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου κατοικιών για αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους στον πρώην προσφυγικό συνοικισμό των Τριγλιανών της Ραφήνας, μέσα στο οποίο εντάσσονται τα κελύφη των προσφυγικών σπιτιών που έχουν απομείνει, ενώ ταυτόχρονα προστίθενται νέα κτίρια. Τον πυρήνα του δικτύου αποτελεί ένα νέο συγκρότημα που περιλαμβάνει εκτός από κατοικίες, κοινόχρηστο εστιατόριο-μαγειρείο, γυμναστήριο, εργαστήρι, περίπτερο μπαρ και ενδιάμεσους ελεύθερους χώρους που απευθύνονται σε όλη τη γειτονιά. Το δίκτυο έχει τη δυνατότητα να μεταλλάσσεται και να επεκτείνεται δυναμικά συν τω χρόνω, με την ένταξη σε αυτό και άλλων προσφυγικών, ενώ διατηρεί σταθερό τον πυρήνα του. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενθαρρύνει ένα είδος συγκατοίκησης αυτοεξυπηρετούμενων ηλικιωμένων που στηρίζεται στην αλληλοβοήθεια, τη συντροφικότητα και την αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη γειτονιά. Η λειτουργία ενός τέτοιου τύπου κατοικίας για την 3η ηλικία, αποτελεί μια νέα πρόταση συμπληρωματική προς τις υπάρχουσες μορφές.. διαβίωσης.]