Εργατικές κατοικίες στην Εγλυκάδα Πατρών - Χάιδου, Δήμητρα
[Αντικείμενό της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η μελέτη και παρουσίαση πρότασης σχεδιασμού συγκροτήματος εργατικών κατοικιών στην περιοχή Κούτσα Εγλυκάδας της Πάτρας. Ο αριθμός των κατοικιών ανέρχεται στις 58 και στο συγκρότημα αναμένεται να στεγαστούν 217 άτομα. Η πολεοδομική μελέτη στηρίζεται στις παρακάτω βασικές επιλογές: Α. Το οδικό δίκτυο αποτελείται από τον δρόμο, ο οποίος συνδέει την Πάτρα με την Εγλυκάδα και το δρόμο του νέου οικισμού. Για τη στάθμευση των αυτοκινήτων γίνεται ο κατάλληλος σχεδιασμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των κτηρίων. Β. Δημιουργούνται τρία οικοδομικά τετράγωνα και υιοθετείται η μίξη διώροφων και τριώροφων κτηρίων. Η έκταση διατρέχεται σε όλο το μήκος της από πεζόδρομο, ενώ προτείνεται η οριοθέτηση του ρέματος με την ανέγερση κατάλληλου τοιχείου, στο οποίο τοποθετούνται χωνευτές καθιστικές θέσεις. Γ. Το ποσοστό κοινόχρηστων χώρων ανέρχεται στο 60 . Διατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό των ελαιόδενδρων, ενώ η περιοχή της μεγαλύτερης πυκνότητας τους, χρησιμοποιείται ως ζώνη πρασίνου. Οι κατοικίες είναι διώροφες.. χώρος.]