Στα όρια της πόλης : ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά - Βασιλοπούλου, Χρυσούλα
[Αφορμή της διπλωματικής εργασίας στάθηκε ένας γενικότερος προβληματισμός για την δυνατότητα εκτόνωσης του παιδιού μέσα στον αστικό ιστό και πιο συγκεκριμένα της επαφής αυτού με τις διάφορες δραστηριότητες δημιουργικού χαρακτήρα. Ο όρος της δημιουργικής απασχόλησης αφορά στην ενασχόληση του παιδιού με ομαδικές δραστηριότητες καλλιτεχνικού χαρακτήρα, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, στην κοινωνικοποίησή του και ταυτόχρονα στην καλλιέργεια της δημιουργικότητάς του, στοιχεία που δεν καλλιεργούνται σε ικανοποιητικό βαθμό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού συστήματος. Σκοπός επομένως του κέντρου, είναι η δημιουργία χώρων στους οποίους θα πραγματοποιούνται δημιουργικές δραστηριότητες (μουσική, χορός, θέατρο και εικαστικά) με τρόπο ελεύθερο και βιωματικό, σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών (παιδιά δημοτικού-γυμνασίου) για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, (16:00-21:00), εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και η εξυπηρέτηση των γονέων. Τέλος στόχος είναι η προσφορα στα παιδιά, στους γονείς και στην τοπική κοινωνία.. χρώμα.]