Ένας χώρος για την 7η τέχνη στην οδό Πειραιώς - Δαλαβούρας, Πέτρος
[Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στη δημιουργία ενός χώρου για την έβδομη τέχνη, στην οδό Πειραιώς. Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος έγινε δεδομένης της έλλειψης αντίστοιχων χώρων στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μουσείο κινηματογράφου που συνδυάζει ποικίλες δραστηριότητες και που σκοπό έχει τη συγκέντρωση, διάσωση και προβολή των στοιχείων που απαρτίζουν την κινηματογραφική τέχνη. Μέσα από τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου επιδιώκεται η ενίσχυση του κινηματογράφου, η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας και κατ' επέκταση, η ενδυνάμωση του ποιοτικού κινηματογράφου μέσω της διαμόρφωσης ενός ενημερωμένου και ποιοτικά αναβαθμισμένου κοινού. Η οδός Πειραιώς, αποτελεί έναν σημαντικό άξονα κυκλοφορίας που θα εξασφαλίσει στο μουσείο κινηματογράφου την απαραίτητη προβολή. Το οικόπεδο βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της, όπου συγκλίνουν τρεις βασικοί οδικοί άξονες η Πειραιώς, η Κωνσταντινουπόλεως και η Χαμοστέρνας. Η δημιουργία ενός ακόμη Μουσείο επί της οδού θα ενισχύσει.. χώροι.]