Λουτρά Κύθνου - Φίλιππα, Άννα
[Η Κύθνος είναι νησί των Κυκλάδων. Έχει πάρει και την ονομασία ''Θερμιά'' από τις θερμές πηγές που είναι στην θέση Λουτρά στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η τότε κυβέρνηση και ο βασιλιάς Όθων εδώσαν την εντολή για την κατασκευή του κτιρίου των λουτρών στον Christian Hansen. Το αποτέλεσμα από την επίσκεψη του Christian Hansen στην Κύθνο ήταν να γίνουν οι καταμετρήσεις του χώρου, η μελέτη και η σχεδιογράφηση της υπάρχουσας κατασκευής. Οι εγκαταστάσεις των λουτρών αποτέλεσαν το αντικείμενο τις μελέτης μου. Λουτρικές εγκαταστάσεις του 1836 Το οικοδόμημα αποτελείται από τρεις χαμηλούς ορόφους που η πλάτη τους στηρίζεται στο βουνό και η στέγη του κάθε ορόφου είναι η ταράτσα του άλλου. Τα δωμάτια είναι πολύ μικρά και έχουν ξύλινα παραθυρόφυλλα. Το πάτωμα είναι σκέτο χώμα και η στέγη που σχεματίζει το ταβάνι του δωματίου είναι κατασκευασμένη από λεπτά δοκάρια που πάνω τους είναι απλωμένο πλεκτό καλάμι και επάνω από αυτό ένα λεπτό στρώμα από χώμα. Αύτο ήταν το πρώτο πανδοχείο που έγινε σε ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Πρόταση Αποτύπωση και αποκατάσταση με σκοπό: τη διατήρηση του.. πηγές.]