Πεζογέφυρα στην Γλυφάδα - Παπαδάκης, Ιωάννης
[Το θεμα της διπλωματικης εργασιας ειναι η μελετη μιας πεζογεφυρας στην περιοχη της γλυφαδας. Ο χωρος στον οποιο πραγματοποιειται η επεμβαση ειναι ο κομβος σε περιοχη του κεντρου της γλυφαδας και αποτελειτε απο την πλατεια Βάσως Κατράκη και την πλατεια παλαιου δημαρχείου και απο τις οδους Ν. Ζέρβα , διαδοχου Παυλου , Α.Λαζαρακη και τον πεζοδρομο δημαρχου Αγγ. Μεταξα ενω διακοπτεται απο την λεωφορο Ποσειδωνος. Επιδιωξη και προταση μου ειναι να γινει εφικτη η ζευξη της ζωνης κατοικιας και εμποριου της γλυφαδας με το θαλασσιο μετωπο. Η γλυφαδα ειναι μια απο τις πλεον αναπτυσσομενες περιοχες της αττικης και χαρακτηρίζεται κυριως ως περιοχή κατοικίας. Όμως, ένα μεγάλο μέρος της εξυπηρετεί άλλες δραστηριότητες (εμπόριο, υπηρεσίες, γραφεία, διοίκηση, αθλητισμός,κ.λπ.) οι οποίες έχουν χαρακτήρα πέραν του τοπικού και υπερτοπικό. Η περιοχή καθολη την πορεια του πεζοδρομου δημ. Αγγ. Μεταξά χαρακτηρίζεται ως το κεντρο του Δήμου ενω είναι χαρακτηριστικό ότι εκει κατασκευασθηκαν και λειτούργησαν μερικά από τα πρώτα εμπορικά κέντρα (shopping malls) της Ελλάδας.ιδιαιτερη αναπτυξη.. περιοχης.]