Κέντρο αθλητισμού και αναψυχής στα Κουντουριώτικα - Σκούρα, Σταυρούλα
[Η διπλωματική εργασία αφορά στην δημιουργία ενός σημαντικού χώρου αναψυχής και άθλησης ,συνοδευόμενο απο μία ακολουθία υπαίθριων χώρων ,στην περιοχή Κουντουριώτικα πλησίον της γειτονιάς των Αμπελοκήπων κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Η γειτονιά των Κουντουριώτικων οριοθετείται απο την τοποθέτηση της ανάμεσα στους πρόποδες του Λυκαβητού και το γήπεδο του Π.Α.Ο. που βρίσκεται επί της Λ.Αλεξάνδρας. Λαμβάνοντας υπ'όψιν την αθλητική και ιστορική παράδοση της περιοχής καθώς και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, άρουμε την απομόνωση της ελπίζοντας να την καταστήσουμε υπερτοπικό πόλο έλξης, ενισχύοντας την συνήθεια της άθλησης και εξυπηρετώντας τις ανάγκες της γειτονιάς των Κουντουριώτικων. Η σίγουρη κατεδάφιση του γηπέδου του Π.Α.Ο., η προοπτική αντικατάστασής του με αστική πλατεία καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης του αστικού ιστού με τον Λυκαβητό ,ορίζουν τα οικόπεδα των Κουντουριώτικων ώς την μεταβατική ζώνη απο την σκληρή επιφάνεια της Λ.Αλεξάνδρας στην μαλακή επιφάνεια του Λυκαβητού. Κατα συνέπεια διαμορφώσαμε μία πορεία προς το Λυκαβητό η οποία.. καφετέρια.]